Ergotherapie helpt volwassenen die moeite hebben met dagelijkse activiteiten zoals werken, hobby’s, zelfzorg, huishoudelijke taken of sociale contacten. Samen met jou onderzoeken we hoe je vaardigheden en competenties kunt verbeteren door middel van training, behandeling en advies. Ons doel is om jouw zelfstandigheid te vergroten. Hierbij werken we nauw samen met jou en eventueel andere zorgverleners, zoals je huisarts of fysiotherapeut
Hulpvragen die wij tegenkomen in de praktijk:
- Neurologische aandoeningen: Heb je te maken met de gevolgen van een beroerte of infarct, een hersenschudding, multiple sclerose, NAH, ALS of een andere neurologische aandoening? Wij helpen je bij het herstellen van je motorische vaardigheden, het verbeteren van je coördinatie en het aanpassen van je omgeving.
- Orthopedische klachten: Bij klachten aan je gewrichten, spieren of botten, zoals artrose, reuma of een botbreuk, kunnen wij je adviseren over hulpmiddelen en oefeningen om je dagelijkse activiteiten weer op te pakken.
- Psychische klachten: Ervaar je stress, angst of een depressie? Wij kunnen je helpen bij het structureren van je dag, het verbeteren van je concentratie en het vinden van ontspanning.
- Ouderdomsklachten: Vergroot de ouderdom de uitdagingen in het dagelijks leven? Wij helpen je bij het aanpassen van je omgeving, het vinden van hulpmiddelen en het behouden van je zelfstandigheid middels training.
- Ergotherapie na Corona: Wanneer u het post-COVID-syndroom, ook wel bekend als Long COVID heeft of u blijft klachten houden na corona kan ergotherapie ondersteunen naar het terug vinden van een balans. Uw corona- infectie verstoorde die balans en het is elke dag weer opnieuw een opgave of uitdaging een (nieuwe) balans te vinden. Dit geldt voor degenen die pas recent geconfronteerd zijn met de gevolgen van corona, maar ook vaak nog steeds voor de meer ‘ervaren’ corona-patiënten, die ziek werden in de 1e golf (voorjaar 2020). Bij het zoeken, vinden en behouden van een dagelijks leven dat meer in evenwicht kan ergotherapie hierbij ondersteunen.
- Chronische vermoeidheid en/of pijn: Mensen die door chronische pijn en/of vermoeidheid beperkt worden in hun dagelijkse bezigheden, die vastlopen in thuis-/werksituatie, de grip op hun leven kwijt zijn of als gevolg hiervan in een neerwaartse spiraal terecht zijn gekomen en beperkt worden in de participatie.